Pikáns rétesbatyu
Hesi réteslap – mindig jó választás vendégváró falatokhoz
Hozzávalók 8 batyuhoz:
- 1 doboz HESI gyorsfagyasztott réteslap 200 g
- 15 dkg darált pulykahús
- 15 dkg sütni való csípős kolbász
- 2 db étkezési paprika (sárga és piros)
- 3 db hámozott, kimagozott paradicsom
- ½ apróra vágott nektarin
- 4 fej gomba
- 5 dkg márványsajt
- 1 fej blansírozott jégsaláta
- 2 fej salottahagyma
- Fűszerek: petrezselyem, köménymag, só, bors, cukor, a batyu kötözéséhez: snidling
Elkészítés:
A réteslapot a fagyasztóból kivéve kiengedjük, szobahőmérsékleten pihentetjük.
Az apróra vágott salottahagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, a hagymán a darált hús, és a csípős kolbásztölteléket átsütjük. Sóval és borssal ízesítjük.
Amikor megpirult a hús, kivesszük, félretesszük, melegen tartjuk. A maradék olajon a felkockázott paprikát, paradicsomot, gombát, nektarint és őszibarackot összesütjük. Kevés cukorral és köménymaggal ízesítjük. Pár perc után a márványsajtot is hozzátesszük, átsütjük.
Ha átsültek, visszatesszük bele a pirított húsos-kolbászos tölteléket, borsozzuk, készre sütjük. A tűzről levéve aprított friss petrezselyemmel szórjuk meg.
Két olajozott réteslapot egymásra helyezünk, négyfelé vágjuk. A négyzetekre egy-egy blansírozott jégsaláta levelet helyezünk, erre halmozzuk a húsos – zöldséges – gyümölcsös tölteléket. A négy sarkát behajtjuk, s középen kissé összenyomjuk.
Az így létrejött „batyukat” mikrohullámú sütőben pár másodperc alatt megfonnyasztott snidlinggel átkötjük.
A batyuk felületét felvert tojássárgájával megkenjük, majd forró sütőbe tolva aranysárgára sütjük. Pár perc pihentetés után tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!