Hesi Kft.

E-mail: info@hesi.hu

britflag

Innováció és minőség

HESI

Sütőipari Kft.

Pikáns rétesbatyu

Hesi réteslap – mindig jó választás vendégváró falatokhoz


Hozzávalók 8 batyuhoz:

  • 1 doboz HESI gyorsfagyasztott réteslap 200 g
  • 15 dkg darált pulykahús
  • 15 dkg sütni való csípős kolbász
  • 2 db étkezési paprika (sárga és piros)
  • 3 db hámozott, kimagozott paradicsom
  • ½  apróra vágott nektarin
  • 4 fej gomba
  • 5 dkg márványsajt
  • 1 fej blansírozott jégsaláta
  • 2 fej salottahagyma
  • Fűszerek: petrezselyem, köménymag, só, bors, cukor, a batyu kötözéséhez: snidling

Elkészítés:

A réteslapot a fagyasztóból kivéve kiengedjük, szobahőmérsékleten pihentetjük.

Az apróra vágott salottahagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, a hagymán a darált hús, és a csípős kolbásztölteléket átsütjük. Sóval és borssal ízesítjük.

Amikor megpirult a hús, kivesszük, félretesszük, melegen tartjuk. A maradék olajon a felkockázott paprikát, paradicsomot, gombát, nektarint és őszibarackot összesütjük. Kevés cukorral és köménymaggal ízesítjük. Pár perc után a márványsajtot is hozzátesszük, átsütjük.

Ha átsültek, visszatesszük bele a pirított húsos-kolbászos tölteléket, borsozzuk, készre sütjük. A tűzről levéve aprított friss petrezselyemmel szórjuk meg.

Két olajozott réteslapot egymásra helyezünk, négyfelé vágjuk.  A négyzetekre egy-egy blansírozott jégsaláta levelet helyezünk, erre halmozzuk a húsos – zöldséges – gyümölcsös tölteléket. A négy sarkát behajtjuk, s középen kissé összenyomjuk.

Az így létrejött „batyukat” mikrohullámú sütőben pár másodperc alatt megfonnyasztott snidlinggel átkötjük.

A batyuk felületét felvert tojássárgájával megkenjük, majd forró sütőbe tolva aranysárgára sütjük. Pár perc pihentetés után tálaljuk.

 

Jó étvágyat kívánunk!