Cégismertető  


A HESI Kft. a régió tradicionális sütőipari gyártójaként társasági formában 1993-tól működik. Tevékenysége során munkáját a folyamatos műszaki és gyártmányfejlesztés, vállalati innováció, állandó megújulásra való törekvés jellemzi.

A cég jelenleg Egerben és Bélapátfalván folytat termelő tevékenységet. A napi cikkek és tartós termékek kiszállítását saját gépkocsi parkkal végzi, a hűtött és gyorsfagyasztott termékek, valamint az export szállítása külső vállalkozókkal történik.

A választékot a különféle korszerű kovászos kenyerek, pék- és finomsütemények, panír morzsák, valamint friss és gyorsfagyasztott tésztafélék alkotják, melyek közül is kiemelkedik a réteslapok gyártása, mely önmagában is mintegy 25 féle terméket jelent.

A társaság versenyképességét segíti az évente auditált IFS minőségirányítási rendszer – emeltszintű megfeleléssel -, a gyártmányok jelentős részének cseréje évenként, ami mindig korszerűbb, piacképesebb termékek piacra juttatását jelenti.

Az export jelentős szerepet tölt be a termelési árbevételen belül és az eredményességet jól jelzi, hogy immár két évtizede egyre növekvő mértékű a kiszállítás nyugat-európai piacokra.

A társaságnál kiépítésre került a termékek nyomon követési rendszere, ezt követően pedig sikeres bio és funkcionális termékfejlesztések történtek, de diabetikus termékekkel is jelentkezik a vállalkozás a hazai és nemzetközi élelmiszer piacon.

A HESI Kft. évek óta növekvő árbevétel és létszám foglalkoztatás mellett a térség KKV szektorának meghatározó foglalkoztatója. Új fejlesztésű termékeinek és kiváló minőségének, valamint gazdasági megbízhatóságának köszönhetően a válságosnak számító években is növekedést tudott elérni.

A társaság jövőbeni célja a versenyképesség megtartása és fokozása, további K+F-s és innovációs pályázatokon való sikeres részvétel, amelyet magasabb műszaki tartalom mellett a kutatási eredményekre támaszkodva az EGERFOOD Regionális Tudásközpontban való részvétel mellett kíván megvalósítani.