Receptek

Meggyes-mákos rétes

Elkészítés:

A tejet a kristálycukorral felforraljuk, majd belekeverjük a darált mákot és a vaníliás cukrot és újraforrásig főzzük. A tűzről levéve beletesszük a reszelt citromhéjat és a kimagozott, lecsepegtetett meggybefőttet és összekeverjük. A kész tölteléket hagyjuk kihűlni.

A hűtött, friss réteslapokat kivesszük a csomagból, 2 réteslapot tiszta konyharuhán egymásra fektetünk, és a fölsőt vékonyan megkenjük olajjal vagy olvasztott vajjal.

A gyorsfagyasztott réteslapot a dobozon található felhasználási javaslat szerint felengedtetjük és előkészítjük.

A megkent lapon eloszlatjuk a meggyes-mákos töltelék negyedét és a réteslap széleket kissé visszahajtva a konyharuha segítségével feltekerjük rúd formába. Ugyanígy elkészítjük a többi rudat is.

Olajjal vagy olvasztott vajjal kikent tepsibe helyezzük őket. A tetejüket megkenjük a felvert tojással és előmelegített sütőben 200-220 °C-on 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük. Miután kissé kihűlt, felszeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.


Hozzávalók

1 csomag HESI 8 db-os hűtött réteslap
vagy
1 csomag HESI 200g-os gyorsfagyasztott réteslap
50 dkg darált mák
40 dkg magozott meggybefőtt
3 dl
tej
30 dkg kristálycukor
1 ek vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 tojás
porcukor
olaj vagy olvasztott vaj

Meggyes-pudingos rétes

Elkészítés: 

A vaníliás pudingot elkészítjük a csomagoláson olvasható információk szerint, majd hagyjuk kihűlni. A lecsepegtetett meggybefőttet összekeverjük a 30 dkg kristálycukorral és a búzadarával vagy morzsával.

A sütőt bekapcsoljuk és előmelegítjük 200 °C-ra. A réteslapokat kivesszük a csomagból és 2 réteslapot egy tiszta, enyhén nedves konyharuhára helyezünk. A gyorsfagyasztott réteslapot a dobozon található felhasználási javaslat szerint felengedtetjük és előkészítjük.

A felső lapot vékonyan megkenjük olajjal és a meggyes töltelék negyedét - kb. 1,5 cm-t kihagyva a tészta szélétől- a réteslap szélére halmozzuk hosszanti irányban.

A töltelék tetejére rákanalazzuk a kihűlt vaníliapuding negyedét.

A réteslap széleket kissé visszahajtva a konyharuha segítségével feltekerjük a rétest. A pudinggal betöltött része felfelé legyen. Ugyanígy elkészítjük a többi rudat is.

 Olajjal vagy olvasztott vajjal kikent tepsibe helyezzük őket. A tetejüket megkenjük a felvert tojással és előmelegített sütőben 200-220 °C-on 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük. Miután kissé kihűlt, felszeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.


Hozzávalók 

1 csomag HESI 8 db-os hűtött réteslap
vagy
1 csomag HESI 200g-os gyorsfagyasztott réteslap
1 kg magozott meggybefőtt
30 dkg kristálycukor
4 ek búzadara vagy morzsa
1 csomag vaníliás pudingpor
0,5 ltej
15 dkg kristálycukor
1 tojás
porcukor
olaj vagy olvasztott vaj

Zöldséges rétes

Elkészítés: 

A zöldségkeveréket megpároljuk enyhén sós vagy ételízesítős vízben. A készre párolt zöldségeket leszűrjük és hagyjuk kihűlni.

Közben elkészítjük a besamel mártást, majd kicsit hagyjuk hűlni, majd összekeverjük a zöldségeverékkel.

A hűtött, friss réteslapokat kivesszük a csomagból, 2 réteslapot tiszta konyharuhán egymásra fektetünk, és a fölsőt vékonyan megkenjük olajjal vagy olvasztott vajjal.
A gyorsfagyasztott réteslapot a dobozon található felhasználási javaslat szerint felengedtetjük és előkészítjük.

A megkent lapon eloszlatjuk a zöldséges töltelék negyedét és a réteslap széleket kissé visszahajtva a konyharuha segítségével feltekerjük rúd formába. Ugyanígy elkészítjük a többi rudat is.

Olajjal vagy olvasztott vajjal kikent tepsibe helyezzük őket. A tetejüket megkenjük a felvert tojással és előmelegített sütőben 200-220 °C-on 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük. Miután kihűlt, felszeleteljük és ízlés szerint tejföllel leöntve vagy reszelt sajttal megszórva tálaljuk


Hozzávalók 

1 csomag HESI 8 db-os hűtött réteslap
vagy
1 csomag HESI 200g-os gyorsfagyasztott réteslap
1,5 kg fagyasztott zöldségkeverék (mexikói, vagy ízlés szerint összeállított)
Só vagy ételízesítő
Besamel mártás:
- 2 ek vaj
- 2 ek liszt
- 0,5 l tej
- só, bors, szerecsendió
Elkészítése:
A tejet felforraljuk, félretesszük. A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítjuk. A forró tejet állandó keverés mellett, apránként hozzáöntjük. Amikor elkészült, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.)

1 tojás
olaj vagy olvasztott vaj
tejföl, reszelt sajt

Túrós-áfonyás rétes

Elkészítés: 

A vaníliás pudingot elkészítjük a csomagoláson olvasható információk szerint, majd hagyjuk kihűlni. A lecsepegtetett meggybefőttet összekeverjük a 30 dkg kristálycukorral és a búzadarával vagy morzsával.

A sütőt bekapcsoljuk és előmelegítjük 200 °C-ra. A réteslapokat kivesszük a csomagból és 2 réteslapot egy tiszta, enyhén nedves konyharuhára helyezünk. A gyorsfagyasztott réteslapot a dobozon található felhasználási javaslat szerint felengedtetjük és előkészítjük.

A felső lapot vékonyan megkenjük olajjal és a meggyes töltelék negyedét - kb. 1,5 cm-t kihagyva a tészta szélétől- a réteslap szélére halmozzuk hosszanti irányban.

A töltelék tetejére rákanalazzuk a kihűlt vaníliapuding negyedét.

A réteslap széleket kissé visszahajtva a konyharuha segítségével feltekerjük a rétest. A pudinggal betöltött része felfelé legyen. Ugyanígy elkészítjük a többi rudat is.

 Olajjal vagy olvasztott vajjal kikent tepsibe helyezzük őket. A tetejüket megkenjük a felvert tojással és előmelegített sütőben 200-220 °C-on 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük. Miután kissé kihűlt, felszeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.


Hozzávalók 

1 csomag HESI 8 db-os hűtött réteslap
vagy
1 csomag HESI 200g-os gyorsfagyasztott réteslap
1 kg túró
25 dkg cukor
10 dkg búzadara
2 dkg vaníliás cukor
20 dkg áfonyadzsem
1 tojás
olaj vagy olvasztott vaj
porcukor