FAQ: Where can I find the english or german version of that website?

Please choose the "Rólunk" (About us) or "Termékeink" (Products) button. In that menus please click on the flag, you can find there some information about us and our production.  If you need more help, please contact us: info@hesi.hu

Hogyan tároljam a vásárolt kenyeret?

A kenyeret mindig száraz és tiszta helyen kell tárolni a csomagolásában vagy kenyértartóban.

Mi a tönkölybúza?

A tönkölybúzából készült pékáruk alacsonyabb szénhidráttartalmúak, kitűnő minőségűek, hosszabban eltarthatók, mint más búzából készült termékek. Rendszeres, hosszú távú fogyasztása hozzájárulhat a koleszterinszint-csökkentő és az érelmeszesedést megelőző étrend sikeréhez. Kalcium, magnézium, foszfor és szelén tartalma jelentős. Rosttartalmának köszönhetően csökkenti az érelmeszesedés veszélyét, alacsonyabb a szénhidrát tartalma, ami lassabban szívódik fel, ezért cukorbetegeknek is ajánlják.

Hogyan süssem ki a fagyasztott töltött rétest?

A fagyasztóból kivéve szobahőmérsékleten felengedtetjük a töltött rétest, tiroli rétes esetében 20-30 perccel tovább hagyjuk, hogy megkeljen a tészta.

A kiengedett rétest sütőpapírra vagy olajjal kikent tepsibe helyezzük. A tetejét megkenjük a felvert tojással és előmelegített sütőben 200-220 °C-on 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük. Miután kissé kihűlt, felszeleteljük és ízlés szerint tálaljuk.

 Hogyan kell felengedni a fagyasztott réteslapot?

A dobozból kivéve a szükséges réteslap mennyiséget a fóliában hagyjuk, hogy ne száradjon ki. A kiolvasztás csomagolással együtt szobahőmérsékleten vagy mikrohullámú sütőben javasolt. A felengedett terméket újrafagyasztani tilos!

 Tartalmaz-e tartósítószert a fagyasztott töltött rétes?

 A fagyasztott töltött réteseink és fagyasztott réteslapjaink nem tartalmaznak tartósítószert.

 Mi a különbség a rozskenyér és a rozsos kenyér között?

 Ezen termékeknél a rozsliszt tartalom alapján csoportosítunk. A rozsos kenyér: 15,1%-40%-ig tartalmaz rozslisztet, a rozskenyér: 40%-100% ig tartalmazhat rozslisztet.

Miért egészségesebb a teljes kiőrlésű lisztből készült kenyér, réteslap?

 A teljes kiőrlés azt jelenti, hogy a gabonaszem egészét megőrlik, vagyis a magbél mellett a csírát és a maghéjat is. Ezzel egy vitaminokban (E-vitamin,B-vitamin) ásványi anyagokban (kálium, kalcium, magnézium, foszfor), és rostokban gazdag alapanyagot kapunk. Gazdag beltartalmi értéküknek köszönhetően egy sor „népbetegség” megelőzésében segíthetnek, vagy a kockázatát csökkenthetik; pl. cukorbetegség, szívbetegség, magas koleszterin-szint, magas vérnyomás. Segítséget nyújthat a fogyni vágyóknak is, mivel jóval kevesebb is jóllakat a teljes kiőrlésű ételből, mint a finomított lisztből készült „megfelelője”. Ráadásul a megemésztése is hosszabb ideig tart, ezért később leszünk újra éhesek, és a vércukor-szintünket sem emeli meg olyan hirtelen.

Hol vásárolhatóak meg termékeink?

 Egerben a Kertész úti mintaboltunkban (Kertész út 78/c), a Mátyás király úton található Mátyás Csemegében, illetve a HESI üzemi diszkontjaiban (Eger, Sas út 60/a., Bélapátfalva, IV. Béla király út 53). Telefonon is érdeklődhetnek a 36/ 516-668-as telefonszámon.