(Forrás: Heves Megyei Hírlap 2017.10.18.)

Kapacitásbővítő technológiai fejlesztés a HESI Kft-nél


A HESI Sütőipari Kft-nek a “Kapacitásbővítő technológiai fejlesztés a HESI Kft-nél” című GINOP-1.2.2-15-2015-00235 azonosító számú pályázata kapcsán a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül 49.689.500,- Ft támogatást ítélt meg a Nemzetgazdasági Minisztérium, ami a 99.379.000,- Ft összegű beruházásnak az 50 %-a. A projekt kezdete: 2015. 10. 28.

A háromszintes gőzcsöves áthordó rendszerű kemence automata vevő- kisütő szerkezettel, külön, önálló gőzfejlesztő kazánnal ellátott berendezés üzembehelyezése 2016. 07. 28. napján megtörtént. A kapacitásbővítés úgy valósult meg, hogy a fajlagos energiaköltségek csökkenthetők lesznek, a minőség érezhetően javul, különös tekintettel az utóbbi időben megnövekedett teljeskiőrlésű, korpás, rozsos és tönkölybúzás termékek gyártására, amelyek változatos technológiai paraméterekkel igénylik azt a műszaki tartalmat, amivel az új kemence rendelkezik.
2016.09.09.

Gyakornoki program a HESI Kft-nél


Munkahelyi képzések a HESI Kft-nél


Pályázat: TÁMOP-2.1.3.B konstrukcióban kiírt pályázat célja, hogy a munkaerő versenyképességének, az alkalmazottak foglalkoztathatóságának, munkahelyi készségeinek és kompetenciáinak javítása révén növelje a vállalkozások versenyképességét, a technológiai fejlődéshez való alkalmazkodását, és ösztönözze a foglalkoztatókat munkavállalóik tudásának folyamatos fejlesztésére.

Projekt leírása: A HESI Kft. munkatársai 2012.09.24 és 2013.01.25. közötti időszakban Projektmenedzsment, Lean bajnokok képzése, Folyamathatékonyság, valamint Munka-, Tűz- és balesetvédelem és elsősegélynyújtás című képzéseken vettek részt.
Cégünk alkalmazottai a képzések elvégzésével hatékonyabb munkavégzéssel, idő, energia és eszköz megtakarítással dolgoznak, illetve olyan elméleti és gyakorlati technikákat sajátítottak el, amelyek segítségével saját maguk mellett képesek kollégáikat is eredményesebb folyamatokba bevonni.


Egészségfejlesztési programsorozat a HESI Kft-nél


Pályázat: TÁMOP-6.1.2 konstrukcióban kiírt pályázat  - "Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok - lokális színterek"

Projekt leírása: A HESI Kft. munkatársai 2012.10.01-től 2013.05.31-i elsősegélynyújtó tanfolyamon, sportfoglalkozásokon vettek részt. Elindult a „Bringázz a munkába” program, megvalósult a stresszkezelő klub. Elkészült az egészségterv és az egészség héten előadások és sportfoglalkozások zajlottak. Számos versenyt , vetélkedőt, kirándulást szerveztünk, a program befejező hónapjában pedig biciklitúrán vehettek részt dolgozóink.Innovatív termékfejlesztés a HESI Kft-nél


Pályázat: GOP-1.3.1-11/C-2011. konstrukcióban kiírt pályázat - Innovációs eredmények hasznosításának támogatása KKV-k részére

Projekt leírása: 2011. november 25-től új zöldfűszeres termékcsalád fejlesztése indult meg. A minőségi gyártás feltételeinek megteremtését szolgálta a pályázat keretében beszerzésre kerülő Rotor kemence, lemeztisztító és kifli adapter, mely gépek a meglévő technológiához csatlakoztathatók. A projekt fejlesztéseit egy három főből álló kutatócsoport végezte, folyamatos akkreditált laboratóriumi mérésekkel alátámasztva. A gyógynövények, fűszerek kedvező élettani hatásait üzemi körülmények között hasznosítva sikerült a projektet piacképes termékek kifejlesztésével zárni 2012.10.12. napjával. Az innovációs fejlesztés a Társaság funkcionális élelmiszerek fejlesztése terén korábban elért eredményeit gazdagítja.


Tönkölybúzás sütőipari termékfejlesztés a HESI Kft-nél


Pályázat: GOP-1.3.1-1-11/C-2012 konstrukcióban kiírt pályázat – Innovációs eredmények hasznosításának támogatása KKV-k részére

Projekt leírása: A Társaság kutatócsoportja a piaci kihívásoknak eleget téve termékfejlesztési tapasztalatai birtokában, vállalati innovációs pályázat keretében tönkölybúzával készülő sütőipari termékek és réteslapok termékfejlesztésébe kezdett 2012. októberétől. A projekt keretében beszerzésre került egy korszerű gombaölő, csírátlanító hatással rendelkező köztes pihentető berendezés és egy, a mai követelményeknek megfelelő formázó kúpos gömbölyítő gép, amely a termékfejlesztéshez kapcsolódó technológiai folyamatba illeszkedik.