Kapacitásbővítő technológiai fejlesztés a HESI Kft-nél


A HESI Sütőipari Kft-nek a “Kapacitásbővítő technológiai fejlesztés a HESI Kft-nél” című GINOP-1.2.2-15-2015-00235 azonosító számú pályázata kapcsán a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül 49.689.500,- Ft támogatást ítélt meg a Nemzetgazdasági Minisztérium, ami a 99.379.000,- Ft összegű beruházásnak az 50 %-a. A projekt kezdete: 2015. 10. 28.

A háromszintes gőzcsöves áthordó rendszerű kemence automata vevő- kisütő szerkezettel, külön, önálló gőzfejlesztő kazánnal ellátott berendezés üzembehelyezése 2016. 07. 28. napján megtörtént. A kapacitásbővítés úgy valósult meg, hogy a fajlagos energiaköltségek csökkenthetők lesznek, a minőség érezhetően javul, különös tekintettel az utóbbi időben megnövekedett teljeskiőrlésű, korpás, rozsos és tönkölybúzás termékek gyártására, amelyek változatos technológiai paraméterekkel igénylik azt a műszaki tartalmat, amivel az új kemence rendelkezik.




2016.09.09.

Gyakornoki program a HESI Kft-nél







Innovatív termékfejlesztés a HESI Kft-nél


Pályázat: GOP-1.3.1-11/C-2011. konstrukcióban kiírt pályázat - Innovációs eredmények hasznosításának támogatása KKV-k részére

Projekt leírása: 2011. november 25-től új zöldfűszeres termékcsalád fejlesztése indult meg. A minőségi gyártás feltételeinek megteremtését szolgálta a pályázat keretében beszerzésre kerülő Rotor kemence, lemeztisztító és kifli adapter, mely gépek a meglévő technológiához csatlakoztathatók. A projekt fejlesztéseit egy három főből álló kutatócsoport végezte, folyamatos akkreditált laboratóriumi mérésekkel alátámasztva. A gyógynövények, fűszerek kedvező élettani hatásait üzemi körülmények között hasznosítva sikerült a projektet piacképes termékek kifejlesztésével zárni 2012.10.12. napjával. Az innovációs fejlesztés a Társaság funkcionális élelmiszerek fejlesztése terén korábban elért eredményeit gazdagítja.


Tönkölybúzás sütőipari termékfejlesztés a HESI Kft-nél


Pályázat: GOP-1.3.1-1-11/C-2012 konstrukcióban kiírt pályázat – Innovációs eredmények hasznosításának támogatása KKV-k részére

Projekt leírása: A Társaság kutatócsoportja a piaci kihívásoknak eleget téve termékfejlesztési tapasztalatai birtokában, vállalati innovációs pályázat keretében tönkölybúzával készülő sütőipari termékek és réteslapok termékfejlesztésébe kezdett 2012. októberétől. A projekt keretében beszerzésre került egy korszerű gombaölő, csírátlanító hatással rendelkező köztes pihentető berendezés és egy, a mai követelményeknek megfelelő formázó kúpos gömbölyítő gép, amely a termékfejlesztéshez kapcsolódó technológiai folyamatba illeszkedik.